Cookie dough-rulltårta


Ingredienser 

Rulltårta
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Cookie Dough-fyllning 
300 g smör - rumsvarmt
2 dl florsocker
2 dl farinsocker 
2 msk vaniljsocker
0,5 vetemjöl 
2 äggulor 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250°.

 1.Vispa ägg och socker pösigt. 

2. Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.

 3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min.

 4. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken och strö över socker. Stjälp upp kakan på sockret direkt när den kommer ur ugnen. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt kakan kallna. 

Gör medan smörkrämen. 

Cookie Dough-smörkräm

1. Mixa farinsocker tillsammas med florsocker i en mixer till ett pulver bildats av sockerkristallerna. 

2. Vispa sedan sockerpulvret, smör, vaniljsocker och äggula poröst. 

3. Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt. Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i folie i kylen. 

4. Ta fram innan servering och skär upp i jämna bitar!


Klar!