Halloncurd

Ingredienser
400g hallon - ca 2 dl hallonsaft
1 lime, rivet skal
3 dl socker
4 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1-2 msk majsstärkelse
50 g smör
Gör så här
1. Lägg de frysta eller färska hallonen i en kastrull och koka upp. Mosa hallonen och sila genom en finmaskig sil så att du inte får med kärnorna.
2. Blanda nu hallonsaft en, limesaft och finrivet skal med socker, koka upp. Spara andra halvan av citronen men riv i skalet från om du vill.
3. Rör ihop maizena med lite vätska i en liten skål. Tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
4. Sänk värmen, den får inte vara varmare än 86 grader när du sänker ner äggulor. Vispa kraftigt i äggulorna på medelvärme, höj aldrig värmen. Vispa tills äggulorna är helt borta.
5. Ta av från värmen och rör ner smöret som du skurit i kuber samtidigt rör du ner salt och vaniljsocker.
6. Häll upp i burk den håller sig i kylskåp i ca 2 veckor.

Klart!